Topolovec i Prodan uoči Svjetskog juniorskog prvenstva uzeli hrvatska zlata, Prodan morala odustati od SP-a

Na državnom prvenstvu za mlađe seniore u Splitu moglo se vidjeti dosta poznatih imena, a u tjednu uoči Svjetskog juniorskog prvenstva zlata su među ostalima osvojila dva imena koja u ženskoj konkurenciji u Domu sportova (18. - 22.10.) mogu napraviti značajan rezultat, Tihea Topolovec (do 57 kg) i Karla Prodan (do 78 kg).

U kategoriji do 48 kg, slavila je aktualna europska kadetska prvakinja, Ana Viktorija Puljiz, koja je svladala Mateu Behin 2-1. Prvo mjesto u kategoriji do 52 kg pripalo je Mateji Brletić, dok je već spomenuto zlato Topolovec osvojila označivši tako povratak nakon ozljede koljena. U finalu je svladala Doru Bortas.

Finale kategorije do 63 kg donijelo je okršaj Lare Klibe i Lucije Babić, a reprezentativne kolegice, koje se već jako dobro poznaju, još jednom su borbu odvele u "golden score", gdje je slavila Kliba nakon dodatne tri minute. Do 70 kg zlato je pripalo Anđeli Violić, dok je Karla Prodan u finalu kategorije do 78 kg slavila protiv europske brončane juniorke, Lee Gobec. U posljednjoj kategoriji (preko 78 kg) na najvišu stepenicu postolja se popela Zrinka Miočić.

- Raduje povratak Tihee Topolovec kojoj je koljeno dobro reagiralo i na pravi način dolazi u Zagreb na SP za juniorke, isto kao i Karla Prodan. Još jednom se pokazalo da imamo velike talente i da bi se, uz dobar ždrijeb i pravi dan, mogao dogoditi kvalitetan rezultat bilo kojoj od naših judašica - prokomentirao je ženski dio državnog prvenstva Dean Ilić, izbornik muških reprezentacija.

Nažalost, dan uoči ždrijeba za SP došla je vijest kako Karla Prodan zbog zdravstvenih poteškoća mora odustati od nastupa, a u kategoriji do 70 kg zamijenit će ju Anđela Violić.

U muškoj konkurenciji Lovro Lacković (do 60 kg) i Matej Mikulandra (do 66 kg) su osvojila zlata u prve dvije kategorije, dok je do 73 kg Marin Franušić dobar dan završio zlatnom medaljom oko vrata. Aktualni europski brončani u seniorskoj konkurenciji, Dominik Družeta (do 81 kg), potvrdio je očekivanja o osvajanju naslova prvaka, dok je Luka Parčina (do 90 kg) osvojio tu titulu pobijedivši u finalu Mihaela Topolovca.

17-godišnji Filip Miljević je još jednom pokazao i talent i razvoj osvajanjem zlata u kategoriji do 100 kg, nakon što je u polufinalu pobijedio Josipa Tenžeru, a u finalu Stipu Šestana. U stilu Družete, očekivanja je opravdao i Marko Kumrić (preko 100 kg) pobijedivši u sva četiri nastupa u Splitu.

- Družeta i Kumrić su pokazali da bi na Europskom prvenstvu mlađih seniora (10. - 12. studenog, Podgorica) mogli biti u krugu osvajača medalja, ali za to treba još rada, pripreme i koncentriranosti - prokomentirao je Ilić nastupe u muškoj konkurenciji.

Klupski poredak na PH U23:

Judaši

1. JK Lika Zagreb

2. JK Istarski borac Pula

3. AJK Student Split

Judašice

1. JK Pujanke Split

2. JK Panda Zagreb

3. JK Profectus Samobor

Klupski poredak na PH U16:

Judaši

1. JK Kaštela

2. JK Zagreb

3. JK Pujanke Split

Judašice

1. JK Pujanke Split

2. JK Solin

3. JK Zagreb


Više fotografija u galeriji