Tihea Topolovec izgubila u borbi za europsku broncu

Hrvatska judašica Tihea Topolovec (do 57 kg) upisala je dobar nastup na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Crnoj Gori. Nakon borbe za broncu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Zagrebu, Topolovec je i u Crnoj Gori ostala nadomak trećeg mjesta.

Prvog dana Europskog judo prvenstva za mlađe seniore (U23), Hrvatska je imala tri predstavnice. Sara Matijević (do 48 kg) izgubila je u prvom nastupu od Kapayeve (BLR) s dva wazarija. Poraz wazarijem je upisala i Iva Oberan (do 57 kg) protiv Ruiz Muro (ESP).

Do finalnog bloka je zato stigla Tihea Topolovec (do 57 kg), koja je u prvom nastupu wazarijem prošla neugodnu Krasniqi (KOS), a zatim u četvrtfinalu izgubila ipponom od Cadilla Acevedo (ESP) pet sekundi prije isteka četiri minute.

U repasažu je wazarijem pobijedila Siroki (HUN) te otišla u borbu za broncu, gdje je čekala poraženu iz polufinala, Boi (ITA). Hrvatska judašica je odlično ušla u borbu za broncu protiv Talijanke, povela wazarijem već nakon 10 sekundi borbe i dobro kontrolirala tijek borbe. Međutim, Boi na polovici borbe iznenađuje Topolovec i ipponom osvaja broncu.

U subotu nastupaju tri hrvatska predstavnika, Lara Kliba i Lucija Babić (obje do 63 kg) te Dominik Družeta (do 81 kg).