Hrvatska zaključila "akciju Podgorica" velikim srebrom

Foto: Marko Kumrić u 1. kolu EP-a U23 (Foto: Carlos Ferreira)

Posljednjeg dana Europskog judo prvenstva za mlađe seniore (U23), hrvatske judoke nisu upisale značajniji rezultat te reprezentacija odlazi iz Crne Gore s velikim srebrom Dominika Družete.

Nedjelja je bila završni dan Europskog judo prvenstva za mlađe seniore u Podgorici, ujedno i dan kada je na tatami izašao najveći broj hrvatskih judoka.

Najzvučnije ime bio je Marko Kumrić (do 100 kg), koji je u prvom nastupu s lakoćom svladao Malliaropoulosa sa dva wazarija i ipponom nakon dvije minute i 40 sekundi borbe. U drugom izlasku na tatami, mlađi brat Kumrić se borio protiv Fara (AUT), ali je Austrijanac 15 sekundi prije kraja uz wazari upisao i ippon te otišao dalje.

Europska brončana juniorka, Lea Gobec (do 78 kg) izgubila je u 1. kolu od Nikiforove (RUS), isto kao i kolegice iz reprezentacije u kategoriji preko 78 kg. Tina Radić je izgubila od Hershko (ISR), a Zrinka Miočić od Geri (ITA).

Najviše šanse za pobjedu imao je Josip Tenžera (do 100 kg), koji je vodio wazarijem u posljednjoj minuti, ali ga je Van Kampen (NED) 32 sekunde prije isteka vremena svladao ipponom. Antonijo Garašić Ernješ (do 90 kg) izgubio je s dva wazarija od Berianija (GEO).

Time je hrvatska reprezentacija zaključila nastup u Podgorici, a najveći uspjeh je upisao Dominik Družeta (do 81 kg), osvojivši srebro. Najbliže medalji bila je Tihea Topolovec (do 57 kg), koja je izgubila u borbi za broncu.