Vinkovci brončani na Europskom klupskom prvenstvu


Hrvatske judašice, kao predstavnice JK Vinkovci, na Europskom klupskom prvenstvu u Wuppertalu su osvojile brončanu medalju. Dva puta su pale Francuskinje, a jedini poraz je upisan od Njemica. 

Predvođene 10. judašicom svijeta u kategoriji do 70 kg, Barbarom Matić, hrvatske predstavnice na Europskom klupskom prvenstvu u Njemačkoj, koje su nastupile za JK Vinkovci, osvojile su brončanu medalju.

I na klupskoj razini smo potvrdili kako Hrvatska ima europsku kvalitetu, a trener Vladimir Preradović je za nastup u Wuppertalu okupio respektabilna imena. Do 52 kg se borila Tena Šikić, dok je Tihea Topolovec bila predstavnica u kategoriji do 57 kg, a Lucija Babić do 63 kg. Barbara Matić je nastupila u kategoriji do 70 kg, a Ivana Šutalo iznad 70 kg.

U prvom nastupu su Vinkovci išli na francusku ekipu Etole Sportive Blanc Mesnl te sa 4-1 osigurale plasman u četvrtfinale. Tamo su naše judašice čekale Njemice iz Moenchengladbacha, koje su nadoknadile početnu hrvatsku prednost od 1-0 te sa 3-2 prošle u polufinale.

Zato su hrvatske predstavnice koncentriranim nastupima protiv francuske ekipe RSC Montreuil došle do vrijednih 3-2 i klupske bronce na europskoj razini!

Fotogaleriju pogledajte ovdje