Tri puta na korak do medalje u Madridu i Leibnitzu


Hrvatske judoke nastupile su ovaj vikend na Europskom seniorskom kupu u Španjolskoj (Madridu) te na Europskom juniorskom kupu u Austriji (Leibnitz). U Madridu je najbolji rezultat upisao Marko Kumrić (preko 100 kg), koji je došao do polufinala, imao wazari protiv Bostanova (RUS), a zatim izgubio ipponom. U borbi za broncu je izgubio od Breitbartha (GER) ipponom te završio kao peti.

U Madridu su nastupili i Bernard Azinović (do 66 kg), koji je izgubio ipponom od Nieto Chinarra (ESP), te Tena Šikić (do 57 kg), koja je wazarijem pobijedila Baratu (POR), a zatim Equisoain (ESP) izgubila ipponom.

Madrid je donio lijepe vijesti u sudačkom dijelu, jer je Martina Prgomet položila za A IJF međunarodnog suca.

Juniori su se natjecali u Leibnitzu, a najbliže medaljama bile su Iva Oberan (do 57 kg) i Lucija Babić (do 63 kg). Oberan je s tri pobjede stigla do polufinala, a nakon toga su Francuskinje zatvorile put prema bronci. Louis Sidney je slavila ipponom u četvrtoj minuti borbe, a Deberdt, u borbi za broncu, u trećoj minuti. Identično se dogodilo Babić, samo su umjesto Francuskinje u njenom slučaju bile Njemice. Prvo je Pohl slavila ipponom na isteku prve minute, a zatim Winzig ipponom pred kraj borbe za broncu osigurala 3. mjesto te Babić završava kao peta.