Ždrijeb Grand Prixa Zagreb 2018 nije pomazio hrvatske judoke

Foto: Tino Marić/HJS

Najvažniji judo turnir u ovom dijelu Europe, zagrebački Grand Prix, u šestom izdanju, od petka 27. srpnja do nedjelje 29. srpnja, okupit će 513 natjecatelja iz 78 država svijeta.

- Osim odlične organizacije, koju hvale svi koji posjete Zagreb, pripremni period uoči Svjetskog judo prvenstva u rujnu je pomogao da ponovno srušimo rekord po prijavama. To sve ne bi bilo moguće bez naših sponzora, na čelu sa zlatnim sponzorom, HEP-om – rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak.

Ždrijeb turnira donio je za 16 hrvatskih judaša i judašica zanimljive protivnike.

Barbara Matić (do 70 kg), kao prvo hrvatsko ime, na početku turnira čeka bolju iz dvoboja Wright (USA) – Oliviera (BRA).

- Jako sam uzbuđena zbog snage turnira i nastupa u Areni Zagreb. Odradila sam dobre pripreme u Delnicama te će Zagreb biti odlična priprema za Svjetsko prvenstvo – rekla je najuspješnija hrvatska judašica.

Tena Šikić (do 57 kg) se u 1. kolu bori protiv svjetske juniorske prvakinje Funakubo (JPN).

Karla Prodan (do 78 kg) očekuje borbu protiv Powell (GBR), dok Lea Gobec u istoj kategoriji ide na prvu nositeljicu i aktualnu svjetsku prvakinju Aguiar (BRA).

Ivana Šutalo (preko 78 kg) ide na Szigetvari (HUN), a u slučaju pobjede protivnica će joj biti bivša europska prvakinja Sayit (FRA). Ivana Maranić će imati najveći izazov protiv prošlogodišnje zlatne i prve nositeljice Larise Cerić (BIH). Zrinka Miočić će se boriti protiv Adlington (GBR), a Tina Radić protiv Buessow (GER).

Prvi muški natjecatelj koji će izaći pred domaću publiku bit će Bernard Azinović (do 66 kg), koji se bori protiv Van Harten (NED). Marin Franušić (do 73 kg), nakon osvojene bronce na Europskim sveučilišnim igrama u Portugalu, bori se protiv Powella (GBR). Marko Drašković čeka borbu protiv Takacsa (HUN).

U kategoriji do 81 kg nastupa Dominic Sumpor, koji u 1. kolu ide na Iuru (ISL). Do 90 kg nastupa Denis Beljić, a prolaz u 2. kolo će tražiti protiv Petra (CZE). Antonijo Garašić Ernješ se bori protiv Dedeića (BIH).

Marko Kumrić (preko 100 kg) ide na bivšeg prvaka Azije, Mahjouba (IRI), dok Ivan Čović ide na Gordiienka (UKR), a u svom dijelu ždrijeba ima i mladu svjetsku zvijezdu, Hegyija (AUT).

Kvalifikacije u petak počinju u 9.30 sati, dok je početak natjecanja u subotu i nedjelju u 10.00 sati. Finalni blokovi sva tri dana natjecanja počinju u 17.00 sati, dok je u subotu svečano otvaranje u 16.30 sati.

Ulaznice možete kupiti na Entrio.hr po cijeni od 80 kn za jedan dan, te 185 kn za sva tri dana.

Kompletan ždrijeb možete pronaći na linku http://www.ippon.org/gp_cro2018.php