Hrvati prvog dana izgubili u prvim nastupima, svjetski prvak izgubio nakon 34 pobjede

Foto: Tino Marić/HJS

Šesto izdanje IJF Judo Grand Prixa Zagreb 2018 otvoreno je u petak u 9.30 sati u Areni Zagreb pred lijepo ispunjenim tribinama.

Bernard Azinović (do 66 kg) u borbi protiv Van Harten (NED) nije se uspio snaći u borbi za gard, koju suci nisu prepoznali kao nedopuštenu od strane Nizozemca te je skupio tri kazne, koje su ga izbacile iz 1. kola turnira.

- Azinović je pokušao, nije uspio riješiti situaciju i ušao je u ritam protivnika – rekao je trener Hrvoje Petranović.

Tena Šikić u prvom izlasku na tatami protiv juniorske svjetske prvakinje Funakubo (JPN) nije uspjela iznenaditi i razveseliti svoje navijače.

- Izazov borbe protiv neugodne Japanke bio je previše u ovom trenutku za Tenu, koja je ušla agresivno, ali nije uspjela nametnuti svoj ritam – prokomentirao je Petranović.


S crvenim natpisom na poleđini kimona, svjetski prvaci Shishime (do 52 kg), Takato (do 60 kg) i Abe (do 66 kg) oduševili su u svakom izlasku na tatami. Tako je naprimjer Takato pobijedio Veru (CHI) za samo 28 sekundi i bez umora prošao dalje.

Međutim, onda je Abe došao do četvrtfinala, gdje ga je iznenadio Dovdon (MGL) i za samo 42 sekunde slavio ipponom. Abeu je to bio prvi poraz nakon 34 uzastopne pobjede, uz nevjericu tribina i dobrog dijela japanske reprezentacije. Abe je do kraja dana stigao do bronce i to u finalnom bloku pobjedivši europskog prvaka Gomboca (SLO).

Početak natjecanja u subotu i nedjelju na rasporedu je u 10.00 sati. Finalni blokovi i tijekom vikenda počinju u 17.00 sati, dok je svečano otvaranje u subotu u 16.30 sati.

Ulaznice možete kupiti na Entrio.hr po cijeni od 80 kn za jedan dan, te 185 kn za sva tri dana.

Kompletan ždrijeb možete pronaći ovdje.