Tri pobjede hrvatskih reprezentativaca na Grand Prixu u Budimpešti

Foto: Gabriela Sabau/IJF

Na iznimno jakom Grand Prixu u Budimpešti nastupilo je troje hrvatskih judoka, a svi su upisali po jednu pobjedu. Najdalje je otišla Ivana Šutalo (preko 78 kg), koja je bila slobodna u 1. kolu, da bi u prvom nastupu slavila wazarijem na samom početku "golden scorea" protiv Buessow (GER).

U četvrtfinalu je jača bila Jiang (CHN), koja je ipponom otišla dalje i na kraju uzela broncu. Zbog ozljede ramena Šutalo nije se mogla boriti u repasažu, gdje ju je čekala Kalanina (UKR).

Ivana Maranić (preko 78 kg) ipponom je na početku turnira svladala Koro (TOG), a zatim ipponom (tri kazne) u "golden scoreu" izgubila od Savelkouls (NED).

Bernard Azinović (do 66 kg) u zanimljivoj borbi 1. kola pobijedio je Kozmu (HUN). Domaći predstavnik je poveo wazarijem, naš judaš je uzvratio sekundu prije isteka vremena, a zatim još jednim wazarijem u "golden scoreu" prošao dalje.

Tamo ga je čekao prvi nositelj Zantaraia (UKR), koji je ipponom u prvoj minuti borbe prošao dalje i završio Azinovićev nastup u Budimpešti.