Iva Oberan upisala sedmo mjesto na Europskom prvenstvu za juniore



Nakon srebra prvog dana Europskog judo prvenstva za juniore u Bugarskoj, drugi dan nije donio novu medalju. Najbolji dan je imala Iva Oberan (do 57 kg), koja je završila na sedmom mjestu.

Od pet hrvatskih judašica, koje su izašle u petak na tatami, najdalje je stigla Iva Oberan, koja je u četvrtfinalu išla na Louis Sidney (FRA). U vrlo izjednačenoj borbi, presudio je jedan moment Francuskinje, koja wazarijem prolazi u polufinale. Iva je nedugo nakon toga imala borbu u repasažu s Fritze (GER), ali umor je učinio svoje i s dva wazarija Fritze odlazi u borbu za broncu. Do četvrtfinala je Oberan upisala dvije pobjede (2x ippon) protiv Netsvit (UKR) i Amihai (ISR).

Prvu pobjedu dana upisala je Katarina Krišto (-63 kg), koja je u 7. minuti borbe slavila ipponom protiv Den Hartog (NED). Izgubila je nakon toga od Simeoli (ITA).

Poraze u 1. kolu su upisale i Lara Cvjetko (-57 kg), Lucija Babić (-63 kg), dok je Anđela Violić (-70 kg) nakon pobjede (ippon) protiv Mosr (LUX) izgubila ipponom od Bellandi (ITA).

Subota je rezervirana za kategorije do 78 kg (Karla Prodan i Petrunjela Pavić) te preko 78 kg (Lea Gobec i Helena Vuković). U muškoj konkurenciji nastupaju Josip Kokeza (do 100 kg) i Marcel Škalec (preko 100 kg).