Brigita Ljuba se vratila sa zlatnom medaljom


Najbolji u Hrvatskoj do 23 godine, kao i oni do 16 godina, okupili su se u subotu u Splitu te na prvenstvu Hrvatske za 2018. godine usmjerili svoje vještine i energiju prema osvajanju titula državnih prvaka.

Kao jedna od glavnih priča je povratak Brigite Ljube (djevojački Matić), koja se vratila osvajanjem zlatne medalje u kategoriji do 78 kilograma. U godinu i pol, koliko je nije bilo na tatamiju, mlađa sestra Matić je postala majka te pokazala kako se vraća s visokim ciljevima.

- Nakon završenog fakulteta i rođenja sina, ovo je bio sljedeći korak. Lijepo mi je bilo na tatamiju, jedva sam čekala vratiti se. Imala sam tremu, osjećala sam se fizički bolje nego se moglo vidjeti. Na kraju sam držala svoja dva zlata, jedno u rukama i jedno oko vrata – s osmijehom je rekla Ljuba držeći sina, kojoj slijedi nastup na Europskom kupu u Španjolskoj, pa Europsko prvenstvo za mlađe seniore, početkom studenog u Mađarskoj.

U drugim kategorijama nije bilo većih iznenađenja, a favoriti poput Marka Kumrića (preko 100 kg), Ive Oberan (u višoj kategoriji, do 63 kg, protiv Katarine Krišto) ili Anđele Violić (do 70 kg). Finale kategorije do 57 kg donijelo je borbu Lare Cvjetko i Tihee Topolovec, u kojoj je Cvjetko odnijela pobjedu.

Fotogaleriju s natjecanja pogledajte ovdje.

Rezultate s natjecanja (mlađi seniori) pogledajte ovdje.

Rezultate s natjecanja (mlađi kadeti) pogledajte ovdje.