Tomislav Marijanović: "Na pozornici SP-a svaka se prilika mora iskoristiti"

Karla Prodan (-78 kg) i Zlatko Kumrić (-100 kg) šestog su i pretposljednjeg dana individualnog dijela seniorskog Svjetskog prvenstva u Tokiju upisali svoje nastupe za Hrvatsku. Kumrić je u prvom kolu svladao Alžirca Lyesa Bouyacouba (wazari), no u idućoj borbi zaustavio ga je francuski predstavnik Alexandre Iddir (wazari). Prodan na svom prvom Svjetskom prvenstvu nije uspjela proći prvi ogled protiv kineske reprezentativke Ma Zhenzhao (ippon).

Vrlo je zanimljiva činjenica kako su i Kumrić i Prodan Svjetsko prvenstvo otvorili borbama s istim protivnicima kao i na srpanjskom Grand Prixu Zagreb - Kumrić je ponovno bio uspješan protiv Bouyacouba, no Karla nije uspjela ponovno pobijediti Ma.

Zlatkova borba s predstavnikom Alžira ovog je puta bila nešto neizvjesnija - wazarijem nakon nešto više od jedne minute golden scorea Kumrić si je osigurao okršaj s Iddirom. S francuskim se predstavnikom ove sezone također već susreo - na Grand Slamu u Parizu Zlatko je slavio ipponom. Ovog puta u napetoj i turbulentnoj borbi, u kojoj je obojici po jednom poništen wazari, nakon nepune minute golden scorea wazarijem je dalje prošao Iddir. Zlatkov trener i trener reprezentacije Tomislav Marijanović istaknuo je segment zbog kojeg Zlatko danas nije otišao dalje:

"Ukupno gledajući borbe su bile OK odrađene. Zlatko je bacanja dobro pripremao, ali ih u obje borbe nije uspio završavati na način koji je potreban za ovu razinu natjecanja. Tu malo ostaje žal za neiskorištenim prilikama jer su ulasci bili zaista dobri, no nivo svjetskog prvenstva nedostatak završnice jednostavno ne trpi.".

Karla se danas nije snašla protiv kineske predstavnice. Ma je već u 52. sekundi borbe dobar napad nastavila još boljom tranzicijom te gušenjem došla do brzog ippona. Izbornik ženske reprezentacije i Karlin trener Vladimir Preradović objasnio je zašto mladi natjecatelji često imaju oscilacije u svojim nastupima:

"Karla je još mlada i nastupi u ovoj sezoni sami su počeci nastupanja na IJF touru. Danas je podlegla pritisku atmosfere kojeg ovako velika natjecanja znaju stvoriti.  Karla nije bila na razini na kojoj se borila u Zagrebu, ali oscilacije za tako mlade natjecatelje vrlo su uobičajene. Na Grand Prixu u Zagrebu je bila izuzetno motivirana i fokusirana, a jedino tako može konkurirati najboljima. Na pripremama Karla već sad može svima konkurirati, no dok se to pokaže na natjecanjima trebat će još vremena, jer razlika između priprema i turnira vrlo je velika. Sad nam Slijedi Grand prix Tashkent na kojem se nadamo prikupiti puno bodova, kako bi do kraja godine ušli u top 32 IJF ranking ljestvice te osigurali nastup na Mastersu.".

Sutrašnjeg posljednjeg dana Svjetskog prvenstva za Hrvatsku nastupa Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma.