Vladimir Preradović: "Danas nije bio Ivanin dan"

Posljednjeg dana individualnog dijela Svjetskog seniorskog prvenstva u Tokiju za Hrvatsku je u kategoriji preko 78 kilograma nastupila Ivana Šutalo. U prvom kolu Šutalo je upisala poraz od predstavnice Njemačke Jasmin Kuelbs (tri kazne).

U borbi taktičkog nadmudrivanja s Kuelbs Ivana je izvukla deblji kraj. Tri kazne u nešto manje od tri minute bile su dovoljne za prolazak njemačke predstavnice, koja je u ovom trenutku bila spremnija od Šutalo. Izbornik ženske reprezentacije Vladimir Preradović osvrnuo se na detalje borbe:

"Ivana je radila dobru borbu za gard, ali joj napadi jednostavno nisu mogli ugroziti Njemicu. Treba poraditi na nožnim tehnikama kako bi uspjela bolje pripremiti svoje napade te na kraju iz njih poentirati. Danas jednostavno nije išlo.".

Šutalo je, osim osvrta na vlastitu borbu, lijepo sažela cjelokupni doživljaj Hrvatske judaške reprezentacije na neponovljivom japanskom Svjetskom prvenstvu:

"Nisam do kraja zadovoljna svojim nastupom. Od silne želje za pobjedom u borbi sam radila neke pogreške koje ne bih napravila da sam bila smirenija. Ipak, to je Svjetsko prvenstvo i takve stvari se događaju. Ovo je Prvenstvo po mom mišljenju bilo jedno od najjačih u judaškoj povijesti, a sudjelovati na njemu za sve nas je bio jedan neopisivi doživljaj. Iako smo kolektivno kao reprezentacija odradili lošije od očekivanog, to nas neće obeshrabriti u našoj daljnjoj utrci za Olimpijske igre u Tokiju.".