Svjetski judo dan „ZAJEDNO SNAŽNIJI“

Nakon uspješnog izdanja 2019. godine, za vrijeme kojeg je posađeno više od 6 000 stabala na pet kontinenata, pozivamo da spremite datum u svoj kalendar.

Ideja iza teme 2020. je pokazati kako se pisana riječ može prevesti u djela kako bi se naša judo zajednica zbližila i pokazala naše jedinstvo pred globalnom zdravstvenom krizom koju svi doživljavamo, a istovremeno nastavljamo priznavati i boriti se protiv problema poput rasizma i diskriminacije koji prijete našim društvima.

„ZAJEDNO SNAŽNIJI“ obećanje da širimo naše vrijednosti onda kada svijetu to najviše treba.

Istina je da su potrebne oprezne geste kako bi se izbjegle infekcije. Istina je da su zatočenje i izolacija lijekovi u nedostatku cjepiva, ali zajedno smo uvijek bolji i uvijek ćemo biti jači ako budemo u stanju poštovati jedni druge.

Široko su korištene izrazi kao što je "Unija je snaga". Međutim, u nekim se kontekstima to nije moglo pokazati. To nije trivijalna stvar, ali je stvarni dodatak, posebno na polju juda; borilačka vještina i olimpijski sport čije su vrijednosti temelj našeg suživota i zid koji štiti našu civilizaciju.

Mi to znamo, jer smo to demonstrirali kroz tri različita stoljeća. Stoga, budući da trebamo svog bližnjeg, taj ćemo dan slaviti svi zajedno kao što to radimo od 2011. Zajedno smo jači.

U narednim tjednima bit će objavljeno više ideja i smjernica za pomoć u organiziranju događanja na razini svake pojedine nacionalne federacije, pa čak i na lokalnoj razini. Više informacija.