IN MEMORIAM - prof. dr. sc. Branimir Kuleš

Tužna obavijest, napustio nas je prof. dr. sc. Branimir Kuleš

Obavještavamo vas kako se prijatelji i suradnici u Zagrebu s tugom opraštaju od prof. dr. sc. Branimira Kuleša dugogodišnjeg nastavnika, kolege i prijatelja, koji je preminuo u četvrtak 24. rujna 2020. godine u 80. godini života nakon duge i teške bolesti.

Branimir Kuleš (1940.) bio je nastavnik na predmetu Judo Kineziološkog fakulteta od 1964. do 2005. godine. Objavio je je 36 znanstvenih radova, 21 stručni rad, napisao 6 knjiga od kojih su četiri udžbenici za studente te preveo na hrvatski 7 knjiga.

U Hrvatskom judo savezu i Karate savezu Hrvatske djelovao je kao predsjednik stručno trenerskih komisija i izbornik, formirao je prvi samostalni Hrvatski karate savez 1990. godine, uveo ga u međunarodne federacije i prvi je predsjednik tog Saveza.

Hrvatska reprezentacija osvojila je pod njegovim vodstvom i vodstvom njegovih suradnika prvo mjesto na otvorenom prvenstvu Skandinavije 1981. godine u kontakt karateu, te prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Taekwondo-u u Madžarskoj 1987.

Zbog izuzetnog poznavanja borilačkih sportova učestvovao je u pripremanju specijalnih jedinica policije u Domovinskom ratu, njihovom formiranju 1991. godine, a i sam je, kao dragovoljac bio njihov pripadnik te učestvovao u ratu.

Sportski duh, ljubav prema borilačkim sportovima, rad u nastavi i znanosti te ponos nad svojim studentima, dragovoljcima Domovinskog rata, obilježili su njegov životni put.

Počivao u miru.

Posljednji ispraćaj održat će se u ponedjeljak 28. 9. na krematoriju u Zagrebu u 13.20 sati.