Sanda Čorak dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora i u novom četverogodišnjem razdoblju


Vijest preuzeta sa www.hoo.hr

Jednoglasnom odlukom članova skupštine na izbornoj (57.) sjednici u zagrebačkom hotelu Westin, Zlatko Mateša predvodit će Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i u idućem četverogodišnjem razdoblju (2020.-2024.).

Na izbornoj skupštini HOO-a izabrana su i ostala tijela olimpijske udruge. Dopredsjednička mjesta nisu doživjela promjene, pa će i u idućem mandatu prvi Matešini pobočnici biti: Sanda Čorak, Morana Paliković Gruden te Željko Jerkov i Damir Martin. U sastavu Vijeća HOO-a iz prošlog su saziva ostali: Ivo-Goran Munivrana, Željan Konsuo, Zlatko Taritaš, Boris Mesarić, Branimir Bašić, Miho Glavić i Damir Knjaz, a novoizabrani su: Dragan Primorac, Ivan Veštić i Anto Baković, dok je Kolinda Grabar-Kitarović članica Vijeća prema članstvu u MOO-u. Zbog pravednije zastupljenosti sportova i obujma posla, najavljeno je i naknadno povećanje broja članova Vijeća HOO-a.

Novi članovi Nadzornog odbora HOO-a su: Ivan Jelinčić, Stjepan Krznarić, Goran Kovačić, Fernando Kirigin i Romeo Vrečko, dok su u Etičko povjerenstvo izabrani: Nika Fleiss, Nikša Skelin, Dario Šimić, Ivica Veselić i Nataša Vezmar.