Svjetski judo dan - "ZAJEDNO SNAŽNIJI" - 28. listopada 2020.

Hrvatski judo savez pridružuje se projektu Međunarodne judo federacije u obilježavanju Svjetskog judo dana koji će se obilježiti prigodnim programom u razdoblju od 19. do 28. listopada 2020. godine pod temom "ZAJEDNO SNAŽNIJI".

Na završni dan programa, 28. listopada, obilježava se rođenje utemeljitelja juda Jigora Kana.

Ideja iza teme u 2020. godini "ZAJEDNO SNAŽNIJI" je pokazati da pisane riječi nisu samo obećanje, nego se mogu provesti u djela kako bi se naša judo zajednica zbližila i pokazala jedinstvo pred globalnom zdravstvenom krizom koju svi proživljavamo, a istovremeno nastavljamo priznavati i boriti se protiv problema poput rasizma i diskriminacije koji prijete našim društvima. Ujedinjeni u promicanju pozitivnih vrijednosti te davanjem primjera možemo napraviti značajnije pomake.

KAKO SMO OBILJEŽAVALI SVJETSKI JUDO DAN PRETHODNIH GODINA?

Učenici/ce, članovi/ce klubova, njihovi roditelji, treneri/ce i drugi zaljubljenici u judo proteklih godina obilježavale su Svjetski judo dan različitim aktivnostima. U Hrvatskoj se u 2020. godini pod okriljem Hrvatskog judo saveza obilježavanje provodi po 4. puta uz organizaciju i provedbu prigodnog programa. Volje, spretnosti i kreativnosti nikome nije nedostajalo!
Povodom obilježavanja Svjetskog judo dana klubovi diljem svijeta sudjelovati će u aktivnostima kojima će se prenositi temom vezane poruke. Veliki broj judo klubova iz Hrvatske kreira i provodi promotivne aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog judo dana. 

Aktivnosti koje će klubovi provoditi bit će prilagođene epidemiološkoj situaciji.