JK Kaštela slave 10 godina postojanja kluba

Prva ekipa JK Kaštela

Prije 10 godina osnovan je judo klub Kaštela na ideju prof. Boška Rozge. Puno toga su od tad prošli, počevši od prvog treninga sa samo sedam članova i jednim trenerom, prvih položenih pojaseva u lipnju i osvojenih medalja u rujnu iste godine, putovanja starom cestom i spavanja u vrećama na strunjačama, prvog osvojenog pehara u travnju dvije godine kasnije, ali i ponekih suza zbog izgubljene borbe te svih ostalih događanja koja su nas ispunila neizmjernom srećom i veseljem.

- Ogroman trud, rad, entuzijazam i vizija su nas vodili da našim članovima omogućimo sve što možemo u tom trenutku, a oni su nam vraćali zalaganjem na treninzima te osvojenim medaljama i peharima - kažu u JK Kaštela.

Kroz klub je od početka do danas treniralo preko 1000 osoba, a danas broje oko 250 aktivnih članova koji treniraju u Rudinama, Radunu i Primorskom Docu pod paskom pet kvalificiranih i stručnih trenera.

Prvi trening JK Kaštela, 17.1.2011.

- U desetogodišnjoj povijesti smo nastupali na 301 natjecanju te osvojili 2841 medalju od čega 176 na prvenstvima Hrvatske i 114 pehara. Naši članovi su u raznim uzrastima osvajali medalje na Europskim kupovima te su sudjelovali na svjetskim i europskim prvenstvima kao i na Europskom olimpijskom festivalu mladeži. Danas smo aktualni ekipni juniorski i seniorski prvaci Hrvatske, a podizali smo zlatni pehar na prvenstvima Hrvatske za sve ostale uzraste kao i na školskom prvenstvu Hrvatske. 2019. godine smo osvojili Hrvatski judo superkup koji predstavlja uspješnost klubova zbrajanjem bodova sa svih natjecanja kroz cijelu godinu - kaže predsjednik kluba Ante Topić.

Ponosni su i na najmlađe članove koji svake godine steknu znanje za položiti školski pojas pa je tako od osnutka kluba položeno 1315 KYU pojaseva, ali i 17 majstorskih crnih pojaseva.

U klubu se oduvijek brinu i o uključenosti osoba s posebnim potrebama koje su uključivali u standardni trenažni proces s ciljem maksimalne socijalizacije. Stoga su ponosni da njihovi članovi redovito nastupaju i osvajaju odličja na Grand Prixevima, svjetskim i europskim prvenstvima za slijepe i slabovidne osobe kao i na Europskim para igrama mladih gdje je član JK Kaštela bio stjegonoša.

- Vrhunac je svakako bio osvajanje 5. mjesta na Paraolimpijadi 2016. godine. Naši članovi su standardni reprezentativci Hrvatske i kategorizirani od perspektivnih do vrhunskih sportaša Hrvatskog olimpijskog i paraolimpijskog odbora - kaže Topić.

Na proslavi 5. godišnjice osnutka JK Kaštela, 17.1.2016.

Ističe kako nisu medalje i pehari jedini kriterij uspješnosti kluba te da danas sa zadovoljstvom i zahvalnošću mogu reći da su jedna velika obitelj u kojoj se svakodnevno druže i međusobno pomažu.

- Nadalje, sretni smo kada naši članovi kluba upisuju najbolje škole i najcjenjenije fakultete te postignutom razinom obrazovanja postaju važni čimbenici u razvoju uspješnog društva u kojem živimo - ističe Topić te dodaje za kraj:

- Želimo se zahvaliti apsolutno svima koji nas podržavaju od prvog dana, a to su Hrvatski judo savez, Judo savez Splitsko-dalmatinske županije, Grad Kaštela, Zajednica športskih udruga Kaštela, svim sponzorima te svakom pojedinom roditelju i članu kluba bez kojih bi bilo gotovo nemoguće prebroditi teške trenutke. Vaša vjera u nas i naš rad nam je davala snagu da svaki put kada padnemo smognemo snage ustati i nastaviti se boriti još jače. Obećajemo da ćemo s našim radom i zalaganjem za vas nastaviti i dalje te se veselimo što skorijem povratku u dvorane.