Iva Oberan brončana na European Openu u Pragu


Iva Oberan (do 63 kg) osvojila je brončanu medalju na European Openu u Pragu, dok je Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) završila na 7. mjestu. Mlada Dubrovčanka je dobar dan u glavnom gradu Češke upotpunila mjestom na postolju te se u Župu Dubrovačku vraća s broncom oko vrata.

- Stvarno sam jako zadovoljna jer je ovo moja prva medalja sa Svjetskog kupa. Imala sam četiri borbe, pobijedila sam Dankinju, Belgijanku i u borbi za broncu Finkinju, a u četvrtfinalu sam izgubila od domaće predstavnice Zachove što mi je jako žao jer mislim da sam jako dobro radila u toj borbi. U borbi za broncu sam bila jako motivirana obzirom da sam od Finkinje ranije dva puta izgubila, ali ovaj put sam bila puno više samouvjerena i vjerovala sam da mogu pobjediti i drago mi je što je na kraju borba otišla u moju korist - komentirala je nakon dodjele medalja brončana Iva.

- Od početka dana je Iva bila odlučna i agresivna. Pogotovo u borbi za broncu protiv Finkinje Kanerve, koja je kvalitetna judašica, kada je s dva wazarija došla do trećeg mjesta - rezimirao je osvojenu medalju trener reprezentacije Dragan Crnov.

Blizu je bila i Puljiz, 19-godišnja Solinjanka, kojoj je Prag bio nastavak navikavanja na seniorski judo.

- U repasažu protiv Moldavke Blanaru imala je oscilacije na kojima trebamo raditi, ali koje su i za očekivati kod mladih boraca koji ulaze u seniorski judo - rekao je trener Crnov.

U nedjelju su najzvučnija hrvatska imena Lara Cvjetko (do 70 kg), Helena Vuković (preko 78 kg) i Marko Kumrić (do 100 kg).