Pred navijačima i bubnjevima u Taškentu do novih olimpijskih bodova

Na najvišem rangu natjecanja IJF World Toura, Grand Slamu, koji se od petka do nedjelje održava u Taškentu, nastupit će pet hrvatskih predstavnika.

Nakon bronce Karle Prodan (do 78 kg) u Tel Avivu, karavana judaškog IJF World Toura stigla je do Uzbekistana. U Taškentu će Prodan tražiti novu medalju koja bi ju dodatno pogurnula prema vrhu svjetske ljestvice, na kojoj je trenutno dvadeseta. Za novo postolje najprije u prvom nastupu treba pobijediti bolju iz ogleda domaće predstavnice Khusanove i Njemice Ziech.

Barbara Matić (do 70 kg) će svoj put prema vrijednim bodovima u olimpijskoj utrci započeti protiv Talijanke Bellandi, dok će Ivana Maranić (preko 78 kg) prvih 110 bodova, koliko nosi prva pobjeda tražiti protiv Britanke Adlington.

U muškoj konkurenciji Dominik Družeta (do 81 kg) ide na Gruzijca Rekviašvilija, koji nastupa za Srbiju, dok se oporavljeni Zlatko Kumrić (do 100 kg) bori protiv boljeg iz dvoboja Kazahstanca Kaliyeva i Gruzijca Chikovanija.

Matić i Družeta nastupaju u subotu, dok su Prodan, Maranić i Kumrić na rasporedu u nedjelju. Prijenose kvalifikacije pratite na live.ijf.org, a finalni blokovi su na Sportskoj televiziji od 13 sati.