Lara Cvjetko najbolja mlada sportašica po izboru HOO-a i dobitnica Nagrade Dražen Petrović


Lara Cvjetko (do 70 kg) dobitnica je Nagrade Dražen Petrović koju Hrvatski olimpijski odbor dodjeljuje svake godine kao najboljoj mladoj sportašici Hrvatske.

Na svečanosti u zagrebačkom hotelu Sheraton Hrvatski olimpijski odbor (HOO) obilježio je 30. obljetnicu utemeljenja nacionalne olimpijske udruge. Bio je to jedinstven spoj prošlosti i budućnosti hrvatskog sporta. Počasne plakete HOO-a dobili su predstavnici 29 sportskih saveza i tri sportske udruge koje su sudjelovale u njegovu osnivanju: Antun Vrdoljak (tada kao predstavnik atletike), Marinko Šišak (badminton), Osvaldo Vavra (bejzbol), Vladimir Juriša (biciklizam), Damir Škaro (boks), Vlatko Škiljo (judo), Mirko Novosel (košarka), Bogomir Jambrošić (mačevanje), Mladen Vedriš (nogomet), Boris Volčanšek (plivanje), Ivan Hegedus (hokej na ledu), Sanda Dubravčić Šimunjak (klizanje i koturaljkanje), Marijan Flander (rukomet), Josip Kecerin (skijanje), Ivo-Goran Munivrana (stolni tenis), Nenad Slukić (streličarstvo), Tomislav Šepec (streljaštvo), Stanislav Bick (tenis), Zlatko Celent (veslanje), Marko Pećina (Sekcija za sportsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora) i Zlatko Šimenc (Fakultet za fizičku kulturu, današnji Kineziološki fakultet). Isto HOO-ovo priznanje posthumno su dobili: Ivan Čaklec (gimnastika), Marijan Malović (hrvanje), Ivo Zlatar (hokej na travi), Dubravko Mataković (kajak i kanu), Zdravko Marušić (konjički sport), Bojan Stranić (odbojka), Ivan Helman (dizanje utega), Stjepan Križić (skokovi u vodu), Danimir Matošić (jedrenje) , Zdravko Hebel (vaterpolo), Drago Marović (Hrvatsko društvo sportskih novinara).

Potom je najuspješnijim hrvatskim mladim sportašicama i sportašima (do 20 godina) te najvećim nadama hrvatskog sporta (do 16 godina) uručena Nagrada Dražen Petrović za 2021. godinu.
Najbolja mlada sportašica, judašica Lara Cvjetko, nije nazočila svečanosti pa je umjesto nje nagradu primio trener Marko Cetinić:
- Lara je danas osvojila drugo mjesto na EP-u u Luksemburgu i zahvaljuje na ovoj nagradi. Vjerujem da će joj biti zalog i za olimpijsko odličje.

Lara se javila iz Luksemburga nakon osvojenog srebra na Europskom juniorskom prvenstvu te istaknula:

- Ogromna mi je ovo čast i jako mi je drago da sam ju osvojila. Nagrada je još jedna potvrda da sve što radim ima smisla, poticaj mi je za daljnji rad i sjećam se svojih razmišljanja i oduševljenja kada su druge cure osvajale, npr. kada je Brigita Matić osvojila tu nagradu, a mi smo kao kadetkinje osvojile nagradu za najbolju ekipu. Tako da se osjećam ponosno i žao mi je što nisam mogla biti uživo, ali to je sport i veselim se kad ću biti.

Segment teksta: HOO