Svjetski judo dan 2021. - SOLIDARNOST (nadopunjeno)

Solidarno govoriti i djelovati znači biti otvoren prema drugima, imati filozofski i humanistički pristup društvu. Solidarnost je iznad razlika i kao takva srce svakog društva. Podrazumijeva princip davanja dobra da bi ga se moglo primiti. „Ruka“ koju pružite danas, možda će upravo vama biti pružena sutra! U mjesecima kada je čovječanstvo patilo pod udarima pandemije virusa COVID-19, nepogoda izazvanim klimatskim i dr. promjenama duh solidarnosti pomogao je da se pogođena populacija lakše nosi s nedaćama. 

Upravo iz tih razloga Međunarodna judo federacija obilježiti će Svjetski judo dan 28. listopada 2021. godine upravo s ovom temom („SOLIDARITY“). Kao i svake godine do sada Komisija za školski sport Hrvatskog judo saveza objediniti će aktivnosti članstva u program koji će se provoditi 21. do 28. listopada 2021. godine. 

U najave i izvještavanje o provedenim programskim aktivnostima planiraju se uključiti nacionalni mediji i Međunarodna judo federacija. Preporučujemo da korisnici vaših aktivnosti budu učenici/ce 1.-4. razreda osnovnih škola. Aktivnosti koje ćete provoditi mogu biti prezentacije juda u školama ili prezentacije juda na satima tjelesnog odgoja (ako je moguće organizirani u vašim klubovima) gdje učenici i sami mogu sudjelovati na prilagođeni način. 

Učenicima/ama možete predstaviti vaše sportaše/ice s kojima novinarska sekcija škole može napraviti intervju. Judo kao sport može biti tema na satima likovnog odgoja i sl. Paralelno organizirajte različite humanitarne akcije, promovirajte ovogodišnju temu Svjetskog judo dana. Prepoznajmo one kojima pomoć treba!

Također, ispod teksta možete pronaći Obrazac 1. za prijavu, Obrazac 2. za izvještavanje o provedenim aktivnostima te Obrazac 3. Privola za prikupljanje i obradu osobnih podataka.

Promo materijale možete pronaći, također ispod teksta u elektroničkom obliku za objave na internetu i/ili tisak:

- Plakat u PDF-u 

- Letak u PDF-u,

- Službeni logo SJD na engleskom u PDF-u

- Program SJD 2021. u PDF-u

Podržite nas objavom materijala po primitku. Zajedno smo snažniji!

Vaša izvješća koja trebaju obuhvaćati Obrazac 3. +fotografije u PDF-u-u + Obrazac 2. ukoliko već nije dostavljen) objavljivati ćemo na internet stranici HJS-a. 

Molimo da izvješća šaljete odmah po svakoj izvršenoj aktivnosti!

Info: HJS organizirao je Online druženje mladih judaša i judašica s Barbarom Matić, aktualnom svjetskom prvakinjom čiji lik je povodom obilježavanja SJD upriličen na poštanskom žigu. Link objave prijave za druženje: https://forms.gle/SMDuZYzYdz6WefPd8 (detaljan opis prijave je na dnu programa SJD)

Datum provedbe druženja je 21.10.2021. g., a provodit će se terminu 13:00-14:00 sati.

Zahvaljujemo se svima na podršci te vam unaprijed čestitamo Svjetski judo dan!

Ako imate bilo kakvih upita možete kontaktirati predsjednicu Komisije za školski sport pri Hrvatskom judo savezu Mirjanu Bošnjak Kobaš na broj mobitela 099/55 333 21.