Lijepa naša u Dubrovniku u čast Ive Oberan, Petrunjele Pavić, Dominika Družete i Marcela Škaleca

Petrunjela Pavić, Lea Gobec i Zrinka Miočić (Foto: Tino Marić)

FOTOGALERIJU NATJECANJA POGLEDAJTE OVDJE.

Jug Hrvatske je još jednom ugostio kvalitetne judoke iz 26 država. U dvorani Gospino polje stiglo je 266 natjecatelja, među kojima i 30 hrvatskih predstavnika. Odličan natjecateljski vikend za naše počeo je u subotu, kada je Lijepa naša svirana u čast Ive Oberan (do 63 kg), a broncu je osvojila Tena Šikić (do 57 kg).

- Stvarno sam presretna budući da je uvijek najljepše osvojiti zlato na domaćem tatamiju. Mislim da mi je prva borba bila najteža, s jedne strane mala trema, a također sam u prvoj borbi malo ozljedila rame pa sam to vukla kroz cijeli turnir. Presretna sam i ponosna što su tribine slušale hrvatsku himnu u moju čast! – rekla je presretna Oberan, članica JK Župa dubrovačka.

Tena Šikić i Iva Oberan (Foto: Tino Marić)

U nedjelju je hrvatska zastava obilježila dvije ženske kategorije, do 78 kilograma i preko 78 kilograma. Zlato u kategoriji do 78 kg osvojila je članica JK Dubrovnik 1966, Petrunjela Pavić, koja je ovim uspjehom nastavila dobru sezonu nastupa na europskim kupovima. U hrvatskom finalu je svladala Zrinku Miočić iz JK Pujanke Split, dok je do bronce stigla Lea Gobec (JK Zagreb).

U kategoriji preko 78 kg do finala je stigla Helena Vuković (JK Profectus Samobor), koju je u finalu svladala Francuskinja Bastareaud. Bronce su osvojile Katarina Lucija Vuković (JK Profectus Samobor) i Tina Radić (AJK Student Split).

Helena Vuković, Tina Radić i Katarina Lucija Vuković (Foto: Tino Marić)

Uspješan povratak na pobjedničke staze imao je Dominik Družeta (JK Istarski borac Pula) u kategoriji do 81 kg, koji je slavio u

svih pet nastupa i tako nastavio brusiti formu uoči Grand Slama Baku u Azerbajdžanu (5.-7. studeni). 

Trener Dean Ilić i Dominik Družeta (Foto: Tino Marić)

Zlato je osvojio i Marcel Škalec (JK Profectus Samobor) u kategoriji preko 100 kg svladavši redom predstavnike Italije, Velike Britanije i Slovenije.

Trener Matija Frlić i Marcel Škalec (Foto: Tino Marić)

Srebro je osvojila Karla Kulić (JK Pujanke Split) u kategoriji do 70 kg pobijedivši u prva tri nastupa, a zatim je za wazari bila bolja Šveđanka Eriksson.

Karla Kulić (Foto: Tino Marić)

Dubrovnik je još jednom pokazao kako je jedan od važnijih europskih kupova za seniore u rasporedu Europske judo unije, a i ove godine organizacijska ekipa je dobila pohvale dužnosnika krovne kuće europskog juda.

Od 26 nacija, njih 20 je osvojilo medalje. Hrvatska je završila natjecanje na prvom mjestu po osvojenim medaljama (četiri zlata, tri srebra i četiri bronce), dok je Velika Britanija druga (tri zlata, dva srebra i četiri bronce), dok je Italija treća s dva zlata te po jednim srebrom i broncom, a francuski predstavnici su osvojili jedno zlato te po dva srebra i bronce.