Predstavnici hrvatske judo obitelji predali prikupljena sredstva i opremu domovima za nezbrinutu djecu

Ukupno je sakupljeno 110.700,00 kn u novcu, 643,40 kn u donacijama društvenih igara AMD prometa d.o.o, a Talentshow d.o.o. je donirao društvene igre direktno domu Kuća sretnih ciglica u Slavonskom Brodu.

Kupljeno je senzorna penjalicu Domu za djecu Lipik u iznosu od 55.801,88 kn, te je 44.852,44 kn uplaćeno Dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima. Domu Kuća sretnih ciglica omogućili su sportsku opremu u iznosu od 1.512,20 kn i potrebne kišobrane i kabanice u iznosu od 8.400,00 kn.

U akciji su se najviše iskazali JK Vinkovci, koji su održali treninge za 13 štićenika doma Sv. Ana te JK Samuraj, koji je prikupio sredstva prodajom knjiga na Adventu u Đakovu. Veliku aktivnost napravili su Barbara Matić i trgovački centar Joker, koji su humanitarnim buvljakom prikupljali novac za humanitarnu akciju i razglasili vijest o akciji u Splitu i okolici.

Predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak, zamjenica glavnog tajnika Ana Krauthacker i Potpredsjednica JK Vinkovca i predsjednica komisije za školski sport HJS-a Mirjana Bošnjak Kobaš obišle su domove po završetku akcije i uručili im prigodne čekove. Ravnatelji domova, iako uvijek nasmijani, ovaj put su bili s još većim osmijehom na licu, jer Hrvatski judo savez svojom je akcijom omogućio da dobiju ono što je domovima najpotrebnije, a što će koristiti za djecu koja su sada u domovima i za djecu koja će doći u domove.

- Iznimno nam je važno da hrvatska judo obitelj bude pokretač i dio ovakvih akcija koje zaista unaprijeđuju naše društvo. Nastavit ćemo i dalje s ovakvim aktivnostima te judo vrijednosti širiti i izvan tatamija – rekla je predsjednica Čorak.

Još jednom HVALA svima koji su nam se pridružili da ostvarimo cilj i da pokažemo da je judo zaista više od sporta i na taj način pomogli djeci koja su smještena u domove pune ljubavi te djeci koja će zbog nesretnih životnih okolnosti biti smještena u domove pune ljubavi.