Zlatko Kumrić umalo pobijedio bivšeg europskog prvaka

Zlatko Kumrić (arhivska fotografija)

Trećeg dana Europskog prvenstva za seniore u Bugarskoj nastupilo je pet hrvatskih predstavnika. Jedinu pobjedu upisao je Zlatko Kumrić (do 100 kg) protiv Mađara Vega. U toj borbi je Splićanin pokazao kvalitetu i iskustvo te je nakon wazarija došao do ippona u posljednjim sekundama borbe. Nakon toga Kumrić je zaustavljen u drugom nastupu od Izraelca Petera Paltchika, europskog prvaka iz 2020. godine i vlasnika olimpijske momčadske bronce iz Tokija. 

U vrhunskoj borbi s Izraelcem, nakon poništenog wazarija Kumrića upisao je i wazari koji mu je priznao. Nažalost, Paltchik vrlo brzo uzvraća wazarijem te borba ulazi u "rovovsku bitku". U trećoj minuti "golden scorea" naš borac dobiva treću kaznu te završava svoj nastup u Sofiji.

- Nije bilo loše, dapače dobro je bilo. Bio sam raspoložen, šteta da me Paltchik uspio izblokirati i umiriti borbu, tako da je prošla borba bez novog pravog ulaza. Imam osjećaj da smo ušli u kontakt još jednom da bih ga bacio, ali nije došlo do prilike i idemo dalje - prokomentirao je svoju drugu borbu Kumrić.

- Ne možemo biti do kraja zadovoljni kada se upiše poraz, ali Zlatko je pokazao da dobro radi i tako ćemo nastaviti. Šteta za borbu s Paltchikom. I prije je Zlatko pokazao da se može s njim kvalitetno boriti i sad je važno da nastavi u tom ritmu - rekao je trener Tomislav Marijanović.

Marko Kumrić (do 100 kg) izgubio je u prvom nastupu od Švicarca Eicha, koji je došao do europske bronce, kao i Ivana Maranić (preko 78 kg) protiv Turkinje Akbulut, buduće europske bronce. Od buduće europske viceprvakinje, Izraelke Hershko, izgubila je Tina Radić (preko 78 kg), dok je Petrunjela Pavić (do 78 kg) izgubila od Ukrajinke Turchyn.

Hrvatska se tako iz Bugarske vraća s broncom Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg).