U Rijeci održan sastanak klubova o radu s djecom s poteškoćama u razvoju

Marina Drašković, JKOSI Fuji

U organizaciji Hrvatskog judo saveza (HJS) i Riječkog sportskog saveza (RSS) u Rijeci je 27. svibnja održan sastanak judo klubova koji rade s različitim kategorijama djece s poteškoćama u razvoju. Na sastanku su prisustvovali Sanda Čorak, dopredsjednica HOO-a i predsjednica HJS-a, Ana Krauthacker, pomoćnica glavog tajnika HJS-a, Slaviša Bradić, glavni tajnik RSS-a, Ivone Šabarić Rubeša, Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje u Rijeci, Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova Primorsko-goranske županije te predstavnici klubova iz Vinkovaca, Zagreba, Velike Gorice, Samobora, Svete Nedelje, Kaštela, Splita i Rijeke.

Boško Rozga, JK Kaštela

Prezentiran je rad svih nazočnih klubova sa svojim specifičnostima te su doneseni zaključci za daljnji rad. Mogao se vidjeti zaista bogati presjek svih klubova čiji rad obuhvaća rad s djecom u gotovo svim segmentima poteškoća u razvoju te od rekreativnog, terapeutskog pa sve do natjecateljskog rada.

Napravljen je i nacrt komisije za inkluzivni judo pri Hrvatskom judo savezu te je utvrđen plan edukacije stručnih kadrova u suradnji s Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Sastanak je počeo prikazivanjem dokumentarnog filma Judo kluba Fuji, koji je na umjetnički i emotivan način prikazao svo bogatstvo rada s djecom s poteškoćama u razvoju na čelu s njihovom trenericom Marinom Drašković.