ECup Cadets - Zagreb

 

Ovog vikenda 5. – 6.ožujka, paralelno sa KODOKAN KATA SEMINAROM  koji traje već 3 dana, bit će održan Europski kup za kadete u Zagrebu.
 
Protekle 4 godine Italija je bila najuspješnija država na eventu koji se održao u Zagrebu. Uz natjecatelja Italije Massimiliana Carollo-a kojemu je prvom pošlo za rukom osvojiti turnir dvije godine za redom (2007. i 2008.god.) ponosno možemo reći da i Hrvatska ima natjecateljicu koja je dva puta za redom osvojila turnir. To je Barbara Matić natjecateljica JK „Pujanke“ aktualna kadetska Europska prvakinja i osvajačica dvije bronce sa YOG-a u Singapuru, a kadetski ECup u Zagrebu je osvajala 2009. i 2010.godine.
 
Prema mišljenju Europske Judo Unije (EJU), Zagreb je vrhunski organiziran turnir u kojem je stožer HJS-a veoma iskusan. Hrvatski Judo Savez je bio domaćin Europskog prvenstva za mlađe seniore 2008.godine, Europskog juniorskog prvenstva 2005.godine, Europskog veteranskog prvenstva 2010.godine, Kodokan kata seminara (koji je u tijeku).
 
Proteklih godina najjači Europski kup za kadete se održavao u Berlinu i Teplicama, ove godine Hrvatska konkurira i najjačim turnirima u Europi. Prošle godine po prvi puta nastupila je reprezentacija Rusije i Njemačke.
 
Europski kup za kadete će se održat 5. i 6.ožujka u sportskoj dvorani „Sutinska Vrela“.
U sklopu turnira se održava trening kamp na kojem će prisustvovat sve nacije turnira koje će se održat od 7.-9. Ožujka u „Areni Zagreb“
 
Hrvatski Judo Savez želi svim natjecateljima puno sportskog uspjeha!
 
Prošlogodišnji rezultati ECup-a Zagreb