BRONCA ZA KUMRIĆA U TADŽIKISTANU: „PUNO JE JOŠ TURNIRA U IGRI“

Za sjajne vijesti IJF Grand Prixa u Tadžikistanu pobrinuo se senator hrvatske judo reprezentacije Zlatko KUMRIĆ (AJK „Student“ – Split) koji je osvojio brončanu medalju. Posljednjeg dan u Dušanbeu bio je rezerviran za „teškaše“ odnosno za Kumrića koji je nastupio u kategoriji do 100kg u konkurenciji s još 20 seniora koji su se borili za bodove koji vode u Pariz 2024.

Photo: Tamara KULUMBEGASHVILI (IJF)

Osvajač brončane medalje s IJF Grand Slama Uzbekistanac Otabek Turaboev sa samo 25 godina još ima budućnost pred sobom. Njegov plasman u finalni blok mogao bi predstavljati klik, ali prije toga morao se suočiti s Kumrićem za mjesto na postolju. Nažalost po Turaboeva, Zlatko Kumrić bio je jači i to je dokazao sjajnim za ipponom nakon tri minute borbe.

„Dobro je, bronca, medalja nakon drugo vremena. Iznimno težak dan, bilo je sve odlično osim polufinala, ali unatoč svemu jako sam zadovoljan. Idemo dalje, vrijedni bodovi su tu, ali puno je još turnira u igri. Najbitnije da je sve prošlo bez ikakvih ozljeda.“ – kazao je Kumrić.

Kao jedan od nositelja kategorije do 100 kilograma Kumrić je bio prvo kolo slobodan, no već u drugom kolu ide na domaćeg predstavnika Akobira ABUBARKRIJA kojeg rutinski pobjeđuje u drugoj minuti borbe. U četvrtfinalu čekao ga je Nijemac Louis MAI s kojim je imao međusobni omjer do danas 1:1, no Kumrić još jednom pokazuje svoju kvalitetu te nakon minute i sedam sekundi pobjeđuje još jednim ipponom. U polufinalu čeka ga predstavnik individualnih sportaša (op. a. AIN), Niiaz BILALOV za kojeg Kumrić nije danas imao rješenje te je sada njihov međusobni skor 2:2.

Uz Kumrića danas je na tatami izašla Tina RADIĆ u kategoriji +78kg koja u prvom kolu gubi od Samire BOUIZGARNE (GER).