JOŠ JEDNA NOVA PROMOTORICA ZNANOSTI KROZ SPORT

Na "KIF STEM DANIMA 2" nastupila je Klivija Jug Dujaković – još jedna nova promotorica znanosti kroz sport iz redova Hrvatskog judo saveza.

Po struci je zubni tehničar i majka tri kćeri. Interes za judo motivirale su dvije kćeri koje su trenirale u JK „Zagrebačkoj judo škola“. Tako je obukla kimono i oduševila se konceptom treninga, osobito zbog puno elemenata iz gimnastike u svrhu pripreme za judo padove.

Ova nositeljica smeđeg pojasa 1. KYU priprema se za polaganje majstorskog pojasa, a na prvenstvu Hrvatske za veteranke u Rijeci postala je državnom prvakinjom. S judo klubom u Tokiju trenirala je i u Kodokanu.

Judo put nastavlja i trenerskim radom polaganjem ispita iz juda, a dodavanje edukacije za stemsport u njenom djelovanju u sportu otvorilo je sasvim nove perspektive.

Kad Klivija kaže „hajime“ – sve znatiželjne oči uprte su u znanost.

#HrvatskiJudoSavez #InstitutZaMedicinskaIstrazivanjaIMedicinuRada #UdrugaProfesorBaltazar #InstitutZaPopularizacijuZnanosti#OsnovnaSkolaDrAnteStarcevic #judo #STEM #STEMsport #znanost

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog judo saveza. Projekt STEMSport sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.