EJU sudačko-trenerski seminar

Danas (20.5.) je u Dubrovniku započeo EJU sudačko - trenerski seminar . 90 polaznika iz 46 država će na seminaru raspravljati o teoretskim i praktičnim aspektima juda. Seminar u Dubrovniku je posjetio predsjednik IJF-a Marius Vizer.
 
Na početku seminara održana je minuta šutnje za nedavno preminulog člana EJU sudačke komisije, Miklos Vagi (HUN, 7.DAN).
 
Nakon ovog žalosnog trenutka, predsjednica saveza Sanda Čorak obratila se svim prisutnima sa par riječi dobrodošlice. Seminar se održava pod vodstvom EJU Referee directora Jana Snijedersa (NED) i IJF Head referee directora Juana Barcosa.
 
U odličnoj atmosferi seminara, svih 90 polaznika uživa i u odličnom vremenu. Od toga 68 sudaca i 22 trenera, uključujući Ezia Gambu (ITA) koji predstavlja Rusiju, bivšeg Olimpijskog prvaka iz Atene 2004 Zuraba Zviadauria (GEO) i Richarda Trautmana (GER) osvajača medalja sa OI (Barcelona 1992 i Atlanta1996, oba puta brončana medalja). Osim prisustva predsjedniku IJF-a, polaznici su zapljeskali Zviadauri kao jedinom Olimpijskom pobjedniku koji se nalazi u ovoj grupi.

Glavni ciljevi seminara:
·         Suradnja sa trenerima
·         Suradnja sa natjecateljima
·         Objašnjenje trenutnih pravila
·         Da bi natjecatelji bili svjesni u primjeni pravila
·         Kreacija timskog rada između svih
·         Zajednički cilj za najbolje performanse u Londonu 2012 na Olimpijskim Igrama