DELEGACIJA EJU-A U ZAGREBU

Pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo u judu u ZAGREBU (25. – 28. travnja 2024.) ulaze u vruću fazu. Od nedjelje do utorka u glavnom gradu Hrvatske boravit će šesteročlana EJU delegacija predvođena glavnom sportskom direktoricom Catarinim RODRIGUES i sportskom direktoricom Urškom ŽOLNIR JUGOVAR. Deseteročlani organizacijskim tim kordinira dopredsjednik EJU i glavni tajnik HJS-a Hrvoje LINDI. Obilazak Arene Zagreb održan je u ponedjeljak ujutro. 

"Ovo je opet izvrsna prilika za Hrvatski judo savez poželjeti dobrodošlicu cijeloj judo obitelji u Zagreb i izraziti naše gostoprimstvo svim natjecateljima kao i sportski dužnosnicima te članovima međunarodnog izaslanstva. Danas smo izmeđuostalog ovdje u tajništvu Hrvatskog judo saveza gdje je naš tim marljivo radi kako bi natjecanje bilo na vrhunskoj razini!" - kazala je dr.sc. Sanda ČORAK, predsjednica HJS-a i IJF direktor za edukaciju.

"Sva dosadašnja natjecanja, uključujući sada i 10 jubilarno izdanje Grand Prix-a plod je dugogodišnjeg rada, neprospavanih noći i planiranja cijelog našeg skromnog tima koji broji tek oko desetak ljudi. Kada pričamo o samoj provedbi natjecanja uključeno je oko 300-injak osoba, suci, vozači, logistika, volonteri… Iznimno smo ponosni što možemo organizirati ovakve evente. Omogućili smo našim sportašicama i sportašima priliku da se bore pred domaćom publikom, judo nije samo sport, to je pokret za bolje društvo, mi smo prvo sportsko natjecanje u Hrvatskoj koje je izmjerilo ugljični otisak i to u 2021. godini za vrijeme GP-a Zagreb. Veselimo se što nam je napokon stiglo prvo ikada Europsko prvenstvo u Hrvatsku." - dodao je za kraj Hrvoje LINDI, glavni tajnik HJS i dopredsjednik EJU-a.

Ostalo na programu: Inspekcijski posjeti partnerskim hotelima i koordinacijski sastanak u Hrvatskom judo savezu.

Nekoliko činjenica o Zagrebu 2024.:

- Prvo je to Europsko prvenstvo u judu za seniore koje će se održati u Hrvatskoj.
- Prva tri dana će se održati 14 pojedinačnih kategorija (7 ženskih/7 muških), au nedjelju će se održati natjecanje mješovitih ekipa.
- Rezultati Europskog prvenstva u judu za seniore računaju se sa 100 posto za poredak olimpijskih kvalifikacija.
- Cijene ulaznica kreću se od 10 € (do 35 €, VIP paketi u rasponu: 150 – 350). Više informacija: www.entrio.hr
- Arena Zagreb ima maksimalni (sportski) kapacitet od 15.200 gledatelja. Dvorana je izgrađena 2008. godine za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj.
- Tijekom Europskog prvenstva u judu za seniore 2024. održat će se KIDS CAMP za judaše od 8 do 15 godina. Prošle godine imali su oko 600 sudionika, ove godine očekuju do 1.000 djece. Olimpijci – kao što je Rustam ORUJOV (AZE) – bit će treneri.