DR.SC. SLAVIŠA BRADIĆ DOKTORIRAO NA SVEUČILIŠTU HERTFORDSHIRE

Slaviša BRADIĆ proslavio je uspješan završetak svog doktorskog studija, stekavši doktorat znanosti na Sveučilištu Hertfordshire. Svečana dodjela diploma održana je u katedrali Svetog Albana u Velikoj Britaniji. Dr. sc. Bradić je poznat kao predavač IJF Akademije, direktor Vojno-policijske komisije IJF-a i cijenjeni stručnjak za kate, kao voditelj EJU komisije za kate.

Njegovo revolucionarno istraživanje zaronilo je u duboka raskrižja između juda i morala školske djece, pod vodstvom profesora Mikea Callana, člana Znanstvenog odbora IJF-a i profesora judo obrazovanja na Sveučilištu Hertfordshire.

Bradićev diplomski rad pod naslovom ‘Judo kao metoda moralnog i psihičkog razvoja’ predstavlja značajan doprinos razumijevanju širih utjecaja juda izvan fizičke spremnosti.

Kroz rigoroznu istragu i znanstveno istraživanje, dr.sc. Bradić je istražio kako judo praksa doprinosi emocionalnoj regulaciji, kao i povijesni kontekst morala u judu. Svoju tezu obranio je pred ispitivačima: dr.sc. Lisom Bradley sa Queen’s University Belfast i dr.sc. Stephenom Packom sa Sveučilišta Hertfordshire.

Vrhunac njegova akademskog puta proslavljen je tijekom prestižne ceremonije kojoj su nazočili uvaženi gosti iz Akademije Međunarodne judo federacije (IJF), Envic Galea i dr.sc. Tibor Kozsla, čija je nazočnost kao VIP gosti sveučilišta naglasila globalni značaj Bradićevog istraživanja i njegovog potencijalne implikacije za širu judo zajednicu.

Profesor Mike Callan, njegov mentor i supervizor, pohvalio je njegovu predanost, intelektualnu strogost i pionirski duh tijekom cijelog istraživačkog procesa. "Slavišin rad primjer je transformativne moći akademskog istraživanja. Njegovo istraživanje uloge juda u moralnom i psihološkom razvoju pruža nove dokaze za razvoj juda u školama i imat će dubok utjecaj na društvo."

Bradićevo doktorsko putovanje odražava viziju Sveučilišta u Hertfordshireu da promijeni živote i predanost olakšavanju inovativnih istraživanja za rješavanje suvremenih izazova, unaprjeđujući znanje u nizu disciplina. Njegovo postignuće predstavlja simbol nepokolebljive potpore sveučilišta ambicioznim znanstvenicima, također podržavajući Memorandum o razumijevanju između sveučilišta i IJF akademije kako bi se judašima pružili najviši standardi obrazovne i akademske izvrsnosti.

Dok Bradić kreće u sljedeće poglavlje svog akademskog i profesionalnog puta, njegovo istraživanje obećava da će potaknuti daljnje stipendije, obogaćujući naše razumijevanje moralnih aspekata juda i transformativnog potencijala judo prakse. Kao što je Envic Galea, direktor IJF akademije, naglasio: "IJF akademija sada ima svog prvog doktora. To je važna prekretnica u razvoju institucije."