Tomo i Maja 5. na IJF Grand Slam-u

Iz Pariza nakon održanog Grand Slam-a ovog vikenda, Marijana Mišković i Tomislav Marijanović (oboje JK STUDENT - Split) vraćaju se u Hrvatsku sa osvojenih 60 bodova, gdje su oboje završili na 5.mjestu.

Marijana Mišković je u kategoriji -63kg bila bolja od Margaux PINOT (FRA) i Edwige GWEND (ITA). U borbi za polufinale gubi borbu od Nizozemke Elisabeth WILLEBOORDSE koja je bila bolja za jedan yuko. Marijana je u listopadu prošle godine osvojila broncu na GP-u u Abu Dhabi-u (UAE).

Drugog dana natjecanja na strunjaču je izašao Tomislav Marijanović (-81kg). Marijanović je u prvom kolu pobjedio Dioga LIMU (POR), te je nakon tog u golden score-u bio bolji od Yakhya IMMAMOVA (UZB). Nažalost Marijanović je također bio zaustavljen u borbi za polufinale od Japanca Keite NAGASHIME koji ga je pobjedio držanjem zahvata (osae-komi).

Marijanovića prati loša sreća, te nikako da se domogne postolja. Prije ovoga bio je također 5. na Europskom prvenstvu u Istanbulu, WCup u Tallinu i IJF Grand Prix-evima u Abu Dhabiu i Amsterdamu. Nadamo se da će za dva tjedna na GP Dusseldorf uspjeti  napokon doći do zaslužene medalje.

Video: Mišković (CRO) vs. PINOT (FRA)

Hrvatski Judo Savez čestita natjecateljima na ostvarenom plasmanu.