• Federations
  Folow us on:
  Language
 • Federations

  Folow us on:

  NASLOV PRVAKA ZA ZAGREB I PUJANKE

  Sportska dvorana „Sutinska vrela“ u zagrebačkom Podsusedu još jednom ugostila je najbolje judašice i judaše iz cijele Hrvatske. Danas se za najsjajnije kolajne natjecalo sveukupno 152 natjecatelja iz 31 kluba, odnosno 48 seniorki i 104 seniora.

  Najveću pozornost bila je naravno na dvostrukoj svjetskoj prvakinji, Barbari MATIĆ koja se danas borila na Prvenstvu Hrvatske nakon čak pet dugih godina izbivanja. 28-godišnja Splićanka odlučila je natupiti u kategoriji više od njene uobičajene, te je tako u kategoriji -78kg došla do svojeg trećeg naslova prvakinje Hrvatske u konkurenciji seniorki.

  Polufinale Barbara MATIĆ vs Petrunjela PAVIĆ - Photo: Tino MARIĆ (HJS)

  „Stvarno sam sretna i zadovoljna, trebalo je ipak doći i to osvojiti. Znam da sam ja tu bila favorit, ali nisam radila svoju kategoriju -70kg već -78kg u kojoj imamo aktualnu prvakinju Europe do 23 godine Petrunjelu PAVIĆ što baš i nije bio lagan zadatak.“ – zadovoljna je bila Matić.

  U konkurenciji seniora svakako treba izdvojiti Patrika SUMPORA (JK „Zagreb“) koji je danas osvojio zlatnu medalju u kategoriji -73kg. S 22 prijavljena natjecatelja to je ujedno bila i najbrojnija kategorija na ovogodišnjem izdanju državnog prvenstva održanom u Zagrebu.

  Finale U73kg Patrik SUMPOR (bijeli) vs Mislav KRČEK (plavi) - Photo: Tino MARIĆ (HJS)

  „Jako sam zadovoljan sa zlatnom medaljom, prvi put konačno na seniorskom prvenstvu države. Još više sam sretan s obzirom na to da smo moj stariji brat i ja danas osvojili zlatne medalje, jednostavno nije moglo biti bolje. Iskoristio bi priliku i zahvalio se treneru Hrvoju PETRANOVIĆU.“ - rekao je Patrik SUMPOR.

  Do svoje devete titule seniorskog prvaka danas je došao i 28-godišnji Splićanin Zlatko KUMRIĆ član splitskog „Studenta“. Zlatko je danas osvojio zlatno odličje u kategoriji -100kg.

  Zlatko KUMRIĆ - Photo: Tino MARIĆ (HJS)

  „Pa dobro je, ne brojimo to kod nas u klubu je to uobičajena stvar, ciljamo uvijek nešto više. Iako je kalendar prepun prestižnih turnira, fokus godine je na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Dohi.“ – kazao je Z. Kumrić.

  Zanimljiva činjenica, koja će zasigurno ostati zapisana u povijesnim knjigama sportskih rezultata je ta da je mlađi brat Marko KUMRIĆ osvojio zlato u kategoriji +100kg, dok su braća Dino-Dominic SUMPOR (-81kg) i Patrik SUMPOR (-73kg) osvojili zlata u svojim težinskim kategorijama.

  Odmora nema, nastavak sezone očekuje nas prvo na IJF Grand Prixu u Almadi (POR) krajem siječnja, dok je 4.-5. veljače rezerviran za „judaški Wimbledon“ odnosno Grand Slam u Parizu (FRA) gdje će se okupiti judaška elita.

  EKIPNI POREDAK PRVENSTVO HRVATSKE 2023

  SENIORI

  1. JK „Zagreb“ – Zagreb – 27 bod.

  2. JK „Kaštela“ – Kaštel stari – 22 bod.

  3. AJK „Student“ – Split – 16 bod.

  SENIORKE

  1. JK „Pujanke“ – Split - 23 bod.

  2. AJK „Student“ – Split – 16 bod.

  3. JK „Dubrovnik 1966“ – Dubrovnik – 14 bod.

  Više fotografija u GALERIJI