Puljiz i Lacković izgubili u prvim nastupima, Japancima dva zlata

Prvog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u judu (18. - 22. listopada, Zagreb), nastupila su dva hrvatska predstavnika. Lovro Lacković (do 60 kg) i Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) izgubili su u prvim nastupima.

Najuspješnija reprezentacija prvog dana bila je Japan s dvije zlatne medalje. Nina Kuboi uzela je naslov svjetske juniorske prvakinje u kategoriji do 44 kg, a Taigo Sugimoto u kategoriji do 60 kg. U istoj kategoriji Genki Koga je osvojio brončanu medalju i tako donio Japancima i treću medalju prvog dana.

Od hrvatskih juda, 20-godišnji Lovro Lacković u prvom kolu je išao na Rojasa (COL). U izjednačenoj borbi, u kojoj je Kolumbijac bio nešto aktivniji, Lacković je pao na wazari u posljednjoj sekundi borbe i završio svoj nastup u Zagrebu.

Ana Viktorija Puljiz, aktualna europska kadetska prvakinja, koja je u tek 1. godini kadeta, na Svjetsko juniorsko prvenstvo je došla skupljati iskustvo.


Protiv Abuzakinove (KAZ) se dobro držala, a u jednom zahvatu je sudac vidio «tapkanje» Puljiz te sudio ippon za Kazahstanku.

- Nisam predala, primila sam joj rukav, ali sudac je tako vidio i ne možemo to promijeniti. Šteta jer sam imala dobar osjećaj. Na pripremama sam radila i s prvom nositeljicom ovog SP-a u svojoj kategoriji i bacala ju, tako da znam da mogu. Sad mi slijede kadetski turniri i pokušaj da s petog mjesta na svjetskog kadetskoj ljestvici napadnem prvo mjesto – sagledala je svoj nastup 15-godišnja Solinjanka.

Svjetsko juniorsko prvenstvo nastavlja se u četvrtak 19. listopada, a svakog dana natjecanja počinju u 10 sati, dok su finala na rasporedu u 17 sati. U nedjelju je na rasporedu ekipno natjecanje, a među 17 mješovitih reprezentacija je i Hrvatska.

Fotogaleriju vezanu uz Svjetsko prvenstvo možete pronaći ovdje.

Nastupi hrvatskih judoka u četvrtak 19. listopada:

Iva Oberan – Minenkova (BLR) (do 57 kg)

Tihea Topolovec – Sultonova (UZB) (do 57 kg)

Lovre Barišić – Jashari (MKD) (do 66 kg)

Dino Strmotić – Zallat (ALG) (do 73 kg)

Patrik Sumpor – Edouard (MRI) (do 73 kg)